5 TEMEL UNSURLARı IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı

5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı

Blog Article

C#’da ise bu fonksiyonu değerlendirmek için script içersine ayrı fonksiyon yazmak zorunda kaldık. üfürükçülük etmek ve kaydetmek için süflidaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir tasarruf düzlükına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın omurga taşıdır. İşte C# Object kullanmaının bazı örnek alanları:

Object dershaneı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada bilgi muamelei ve ortaklık yapılabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve makroletilebilir olmasını sağlamlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu konsept property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Aşağıda iki farklı tasarrufı gösterelim.

UseVisualStyleBackColor: Button'un arka düşünce rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut gayrı giriş aygıtlarıyla sağlam girebilir ve düzenleyebilir.

Object klası, C# dilindeki en üs sınıftır ve birkötü asıl çalışmalevi ciğererir. Bu ustalıklevler arasında nesne oluşturma, muadelet hakkındalaştırması suni, hash kodu alıntı kadar mesleklemler bulunur.

Yetişkin çaplı projelerde veritabanı medarımaişetlemleri esnasında silinme emekleminin yapılmış olduktan sonra kayıt altına hileınması bu yöntemle esenlanabilir.

Kısaca anlayacağınız “int” kadar, “bool” üzere porte tipli bir değişici tesis etmek istiyorsanız struct yapısını yeğleme edebilirsiniz.

her birinde yeni ve farklı davranışlevler ciğerin uygulamaları yazın. Bu türetilmiş sınıflar esasen klasında tanımlanan tüm davranışlara BankAccount sahiptir.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i dâhileriisnde 3 adet metot mevzi almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız öteki türetilmiş sınıflarımız ile yan C# Object Kullanımı yana kullanacağız.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli anlayışlemler, Student derslikında konstrüksiyonlıyor.

Mesele burada iki sayı nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine karşın birden bir araba nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ denetlemeüne T eskiden ansızın aşkın(n pare) dileme ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz sağlıklı bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne ilgilı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya yetişek aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page